vr. mrt 24th, 2023

Ruim twee jaar geleden begon de enthousiaste Suus met haar YouTubekanaal ‘Vraag het Suus’. Dagelijks vlogt ze over haar drukke en gezellige leven als moeder en docente, ook heeft ze nog een eigen bedrijf. Suus’ dagelijkse vlogs blijven ondanks de coronacrisis gewoon doorgaan.

Door de coronacrisis werkt Suus noodgedwongen thuis. Normaal laat ze bewust niets zien van haar baan als docente; nu toont ze ook niet meer dan een kort stukje van haar werkplek. Suus vult haar vlogs met dagelijkse bezigheden in huis. Ze houdt van creatief bezig zijn en koken. “De afwisseling maakt het leuk voor mij en voor de kijkers. Iedereen kan er wel iets uithalen wat hij of zij leuk vindt!” vertelt Suus.

Dagelijks vloggen tijdens de coronacrisis

Suus’ aanbod van video’s is niet veel veranderd door de coronacrisis. “Normaal gesproken film ik ook al heel veel thuis, dus het thuiszitten is geen grote aanpassing voor mij in het dagelijks vloggen. Het enige wat anders is, is dat ik mijn ‘Op pad met Suus’-video’s tijdelijk niet meer kan maken. In die video’s trek ik er op uit om iets leuks te gaan doen. Jammer, maar het is even niet anders,” zegt Suus.

De vlogs van Suus lopen een week achter. Dan heeft ze genoeg tijd om de video’s te editen. “Zo is het goed vol te houden,” beaamt Suus. Het voordeel van thuiswerken is dat Suus iets meer tijd heeft voor YouTube. Voorlopig maakt ze dus video’s die ietwat langer duren dan normaal. Ook gaat ze af en toe live om bij te kletsen met haar trouwe kijkers. Het kanaal van Suus telt 1,79K abonnees, waarvan een vaste groep haar dagelijks leven echt op de voet volgt.

Aandacht voor coronamaatregelen

In de video’s van Suus is er ook aandacht voor de maatregelen die gelden door het coronavirus. Suus’ dochter behoort tot een risicogroep, dus Suus ontvangt geen bezoek in huis en verlaat zelf het huis alleen om boodschappen te doen. Dit is ook duidelijk te zien in haar dagelijkse vlogs.

Een tip van Suus om het dagelijks vloggen vol te houden in deze tijd: “Blijf jezelf! Ga niks doen om het maar te kunnen filmen. Dat valt je kijkers op. Wees echt jezelf, dat komt over op beeld.”

Logo © Vraag ’t Suus

Bekijk hier de 600e vlog van Suus:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *