vr. mrt 24th, 2023

De Nationale Veiligheidsraad van België heeft de knoop doorgehakt: er mogen geen grote evenementen plaatsvinden tot en met 31 augustus. Afgelopen paasweekend was het ook al akelig stil op de festivalweide in het Brabantse Schijndel. Paaspop, de jaarlijkse aftrap van het festivalseizoen, kon ook niet doorgaan door de coronacrisis.

De komende zomer zal voor festivalgangers helaas anders uit gaan zien dan verwacht. Er is nog niks officieel, maar minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport acht de kans klein dat we binnenkort met een biertje in de hand naar onze favoriete bandjes kunnen luisteren. Ook John Mulder, directeur van Mojo (organiseert o.a. Pinkpop), hoopt dat het kabinet een streep zet door de festivalzomer.

Een domper voor velen, zo ook voor de tweeëntwintigjarige festivalfanaat Pim Spätjens. Normaal gesproken is hij maandelijks te vinden op een concert en haalt hij zijn hart op in het festivalseizoen. Zijn passie voor concertfoto’s maken is zelfs uitgegroeid tot een bijbaan voor hem. Nu ziet hij langzaam al zijn geplande evenementen verdwijnen uit zijn agenda.

Zijn favoriete festival Graspop is definitief geannuleerd, want dat vindt plaats in België. Het is hopen op zijn andere favoriet: Metaldays in Slovenië, een vijfdaags festival waar je twee dagen voor en na het festival op de camping kan verblijven. “Je ligt naast een rivier die direct uit de bergen komt. Hier zwemt iedereen in en  wanneer je uit het water komt, kun je gelijk naar bandjes kijken en luisteren.”

tekst gaat verder onder de infographic

“Ik verwacht niet veel meer van het komende festivalseizoen. Met een beetje geluk kunnen we vanaf oktober naar indoor festivals, maar ik denk volgende zomer pas weer helaas. Only time will tell”, zegt Pim.

Gezondheid staat voorop; dat stellen alle festivalorganisaties in hun statements over de kans dat het festival doorgaat. Ook Pim denkt er zo over: “Ik baal er enorm van, maar gezondheid is of course het belangrijkste voor iedereen.”

Pim bij het optreden van Coldrain op Pinkpop 2019 – privéfoto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *