vr. mrt 24th, 2023

Het leven van een fitnessmodel op Instagram

In januari staan de sportscholen vol, in maart lopen ze langzaam weer leeg. Fitnessen, letten op voeding en een Instagrambody ontwikkelen: goede voornemens van veel mensen, maar niet iedereen houdt ze vol. Dario Tirintino heeft een Instagramaccount, waar hij mensen probeert te motiveren door zijn levensstijl te laten zien.

Je bent al ruim zeven jaar bezig met fitness. Hoe komt het dat je zo gemotiveerd bent én blijft?

“Ik was heel dun, ik woog maar 48 kilo. Toen dacht ik: ‘Fuck it, ik ga fitnessen!’ Het eerste jaar kwam ik ongeveer vijf kilo bij. Dat was voor mij toen heel veel. Mijn familie zei: ‘Wow! Ben je bijgekomen?’ Ik kreeg het idee dat ik goed bezig was door alle positieve reacties. Daarom vond ik het leuk. Elke maand zag ik er beter uit. Dat heeft me veel motivatie gegeven.

Fuck it, ik ga fitnessen!’

Op mijn top woog ik 88 kilo. Ik wil altijd meer, maar ik accepteer nu wel dat de limiet bijna bereikt is. Mijn motivatie is daarom nu mijn bedrijven, sponsors en vakanties. Ik wil er goed uitzien op vakantie en mooie vakantiefoto’s kunnen maken, want vakantiefoto’s zijn naar mijn mening de mooiste herinneringen. Daar wil ik graag tevreden op terug kijken.

Soms vind ik het wel moeilijk om er elke dag mee bezig te zijn, maar ja, dat is menselijk. Meestal pak ik even mijn moment in de winter. Dan sport ik vier of vijf keer per week en let ik minder op mijn voeding. Even herstellen en als een normaal mens leven.”

Instagram: @dariotirintino

Wat houdt fitnessen voor jou in?

“Ik sport normaal gesproken zes keer per week bij Haefland-Sport in Brunssum. Ik heb wel een eigen gym thuis, maar die gebruikt mijn vrouw meer dan ik. Ik doe voornamelijk aan krachttraining om massa op te bouwen. Dit split ik dan op in vier keer. Armen en borst vind ik het prettigst om te doen. Die oefeningen vind ik het leukst en daar ben ik ook het beste in. Legday is het zwaarst om te doen. Daar ben ik altijd buiten adem van en dan zweet ik superveel.”

Je bent dagelijks bezig met fitness. Zie jij dit als een levensstijl?

“Ja, het is echt een levensstijl. In de sportschool lijken er natuurlijk heel veel mensen zoals ik te zijn. Maar als je buiten de sportschool bent, dan zijn er niet veel mensen die zo zijn. Het is dus wel een beetje apart. Mijn levensstijl is ook overgeslagen op mijn vrouw. Zij weet door mij hoe ze moet trainen en waar ze qua voeding op moet letten. Dat is voor haar genoeg. Zij doet gewoon haar eigen ding.”

‘Het is echt een levensstijl’

Voeding is een belangrijk onderdeel. Ben jij hier ook veel mee bezig?

“Ik heb een voedingsschema. Ik weet hoeveel calorieën en hoeveel gram eiwit, koolhydraat en vet ik nodig heb. De voeding die ik dagelijks eet is verschillend, maar ik zorg dat ik mijn calorieënaantal haal. Ik gebruik ook eiwitshakes en eiwitpoeders. In principe haalt een normaal mens zijn eiwitten niet uit voeding en dan is het verstandig om die aan te vullen met eiwitshakes. Ze zijn ook lekker, net een milkshake.”

Echter laat je op social media zien dat je regelmatig gaat uit eten of een pizza bestelt. Hoe zit dit? Sport je dan extra?

“Ik hou gewoon mijn zes keer sporten per week aan. Als ik pizza eet, zorg ik dat ik de rest van de dag minder gegeten heb, zodat die pizza geen schade oplevert. Als je meer calorieën eet dan je nodig hebt, kom je aan. Wanneer je minder calorieën eet dan je nodig hebt, val je af. Het maakt dan niet uit of dat dagelijks pizza en McDonald’s is of elke dag kip met rijst. Dat is mijn instelling en dat is wat ik mensen wil laten zien. Mensen hebben vaak een bepaald beeld: ‘Je ziet er altijd goed uit, dus je zal wel nooit genieten, niks leuks doen en alleen maar kip met rijst eten’. Het is alles behalve dat en dat wil ik ook op mijn Instagram laten zien.”

Instagram: @dariotirintino

‘Je ziet er altijd goed uit, dus je zal wel nooit genieten, niks leuks doen en alleen maar kip met rijst eten’

Je hebt op je Instagramaccount meer dan 62,7 duizend volgers. Dit aantal blijft massaal groeien. Ben je veel bezig met je account?

“Ik ben met Instagram begonnen, omdat ik destijds mijn bedrijf wou promoten. Ik had een bedrijf opgezet samen met twee jongens om klanten te coachen met fitnessen en een voedingsschema en om fitnesskleding en voeding te verkopen. Dit bedrijf is uiteindelijk gestopt, ik coach wel nog mensen via Instagram. Ik heb toen heel veel tijd gestoken in het behalen van volgers. Op een gegeven moment had ik een groot account en toen ging het een stuk makkelijker om nog meer te groeien. Mijn eigen bedrijf is gestopt, maar ik wil toch blijven groeien op Instagram. Ik heb namelijk een aantal sponsors nu en zij betalen salarissen uit aan grote accounts die hun producten promoten. Ik ben er dagelijks mee bezig.”

Je bent ook fitnessmodel. Wat houdt dat in?

“De foto’s voor mijn sponsors maak ik zelf en plaats ik op mijn Instagram. Ik promoot hun producten, kleding of supplementen, en werf potentiële klanten. Via Instagram ben ik onlangs benaderd door KR modelmanagement. Hier krijg ik catwalk- en poseerlessen en doe ik betaalde fotoshoots. Niet per se alleen fitness, ik wil alles doen. Ik word geboekt per opdracht en die kan van alles zijn; casual kleding, fitnesskleding of in pak. De eerste keer dat ik een fotoshoot moest doen, vond ik het superleuk. Ik was heel tevreden met de foto’s. Ik kwam er toen achter dat ik dit wel als fulltime werk zou kunnen en willen doen.”

‘Ik kwam er achter dat ik dit wel als fulltime werk zou kunnen en willen doen’

Je verdient geld met coaching, sponsors en fotoshoots bij KR modelmanagement. Kun je leven van het geld dat je verdient?

“Het is bijna een leuk salaris, maar onzeker. Je bent afhankelijk van de klanten. In de zomer is het drukker dan in de winter. Ik hoop er in de toekomst volledig van te kunnen leven. Dat is mijn doel. Er zijn mensen die tot hun zestigste doorgaan, alleen kijk ik nog niet zo ver vooruit. Als ik er mijn fulltime baan van zou kunnen maken, blijf ik het gewoon doen zolang als ik het kan blijven doen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *